lördag 14 november 2009

Svininfluensa


Ja idag blev det konstaterat att lillkillen hade svin influensa trots att han inte hade förkylning, på söndagen klagade han på huvudvärk och illamående. På kvällen steg febern tilll 39,6 och på natten började han spy.

Det höll på så till onsdagen då vi konsterade att ingenting hölls i pojken. Jag ringde hälsocentralen och vi fick genast komma på laboratorieprov och till läkare som tyckte att han var så uttorkad att han skulle ha dropp. Central sjukhuset tog emot far o son och det blev munskydd och promenader i koridorer där ingen annan går och ut på gården och bakvägen in i isolerings rummet på infektionsavdelningen på barnavdelningen. Alla behandlade oss fint men man kände sig som pestsmittad..

Pojken låg i dropp ett dygn sedan slapp han hem. Idag ringde vi sjukhuset och de sa först att alla prover var ok! men sedan hade de kollat fel pojks papper. Alltså när vi fått svar på provet och att det var positivt så funderade vi vad gör vi nu..

läkaren sa att skicka pojken till skolan bara, det verkar vara så utspritt redan så de kan inte göra något mera.

Inkubationstiden är 1-7 dygn. Vanligtvis 3 och vi har inte märkt något annat än lite sjukt i halsen och nu har jag nackspärr men nån spruta tror inte jag att vi behöver ta för vi har väl nog haft det utan att veta något och det tror jag många med oss.

4 kommentarer:

Erica sa...

Vilken kommentar av en läkare! Man skall iaf hålla sig hemma EN feberfri dag före man återgår till jobb/skola!

Jojo sa...

Urk, hoppas ni inte delat med er :/

Håller tummarna för att ni mår bättre nu :)
Ses!!!

J

Anonym sa...

Ja du det tycks förekomma "mitt ibland oss nu från alla håll och kanter". Tur att lill-killen er blev i skick! Tycker det är konstigt att dom ändå rekommenderar skola redan då han var så krasslig. Har det varit nåt prat om hur det ställer sig om han tex får det en gång till senare, eller blir han vaccinerad. Bra å ventilera dessa frågor med såna som har egen erfarenhet bakom sig. Godistanten hälsar!

Kaptenskan sa...

Jasså det var nassesnuvan....Det verkar som en del får den som maginfluensa och några som mer "riktig influensa"....Får se hur det går här..hade tänkt vaccinera mej men allt vaccin e slut igen...*suck* Hoppas ni håller er krya nu !!!Kramkram