tisdag 12 oktober 2010

Bördornas ryggsäck


Vi alla har bördor och gamla sorger i vår ryggsäck. Ibland obearbetade och tunga. Då det drabbar ett barn som hunnit bli vuxen är bördan allt för tung, speciellt om vuxna runt omkring fått en falsk bild av gamla händelser och aldrig brytt sej att ta reda på sanningen, sanningen kan också han två sidor. Det har jag blivit medveten om som hör på folk hela dagarna.

Man upplever och minns olika.Baserat på saker som hänt tidigare i livet. Man kan såra någon medmänniska djupt utan att riktigt veta om det så glömmer man bort det....och tvärtom.

Sedan många år senare kanske det dyker upp tillfällen då något kommer på tal och vips blir hela tillvaron en riktig soppa.

Kan bara tänka så här nu:

Fader vår som är i himmelen.
Helgat varde ditt namn.
Tillkomme ditt rike.
Ske din vilja såsom i himmelen
så ock på jorden.
Vårt dagliga bröd giv oss idag,
och förlåt oss våra skulder,
såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro,
och inled oss icke i frestelse utan fräls oss ifrån ondo.
Ty riket är ditt
och makten och härligheten
I evighet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så vackert du skriver, och så sant, så sant!! Vi människor borde kunna prata öppet med varandra, undvika missförstånd, som du själv skriver; utan att vi kanske själva ens förstår vad som hänt. För i grund och botten är vi "flockdjur" som behöver varandra. Om vi gör vårt bästa, då vi orkar och förmår, så har vi iaf försökt. Innerst inne är människan god, det ska man tro på! Kram!! S.O.

Anonym sa...

...att förlåta är så svårt men så viktigt för att bli fri och kunna gå vidare.