måndag 7 september 2015

Läget är katastrofalt

Kan du tänka dej den värsta baksmällan i ditt liv? Då du är så dålig att du inte kan ställa dej rakt upp utan att tro att du ska dö? 

Jo säkert kan många känna igen den känslan och de som inte kan det kan ju tänka på vinter kräksjukan. Och att detta dessutom varar, kanske för resten av ditt liv. 

Då vi fick ordet cancer bekräftat så har man ingen aning om vad det innebär. Eller, jo visst detta är något fruktansvärt som drabbar andra. Ingen i vår familj. Men nu är det så att pappa är drabbad. En ensamstående gullig liten farbror på 78 år. Jag vill bara berätta denna historia för att andra också ska veta vad som döljer sej bakom ytan. 

För två månader sedan fick pappa beskedet han kanske nog anat en tid. Eftrsom han hostat och hostat. Och spottat slem. Han hade då besökt både hälso centralen och akut polikliniken i vår stad. De kom alla framtill att han har astma. Han själv begärde slemprov på saliven men de tyckte det var onödigt. Då han magrade 6 kilo och jämt måste vila tog de honom på allvar och många undersökningar gjordes. Då konstateredes B cellslymfom. I matsrupen och på båda luftrören in till lungorna. Läkaren lovade honom tre månader.....

Han har påbörjat cellgift i Tammerfors, och har åkt in och ut på sjukhuset de sista veckorna.bland annat för att han ej mera kan äta. Det årgärdades av operation i Tammerfors. Min halvsyster från Thailand flög hit för att hjälpa till me allt hem arbete. Vi ansökte om bidrag för vård av anhörig. Vilket vi fick avlag på.  Nu har pappa en 24 åring boende hos sej. Ekonomin kraschar. Byråkratin kräver en hel del ifyllande av papper men en del ligger utspridda i lägenheten som ser ut som ett krigsfällt utan dess like.

Pappa sover mest och det gör att natt och dag liksom suddas ut för honom och han ringer vänner mitt i natten. Kokar mat 4 på morgonen. Glömmer på lamporna och i värstfall tar sej ut mitt i natten för att vänta på taksi som ska komma på morgonen och ta honom till Tammerfors. Medicinlistan jag hittade igår motsvarade inte alls det som fanns i lägenheten. Där fanns massor med triangelmedicin men ej det nödvändiga som ska tas två gånger dagligen. Men han är för frisk för att få att vi ska få stödet som motiverar den enda anhöriga som kan ta hand om honom 24/7. Tack Finland!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så jävla dåligt! Ta in mer flyktingar bara och strunta i det egna folket som jobbat och betalat skatt hela sitt liv...