torsdag 29 september 2016

Vår resa, destination Mallorca


Här smeker vitsanden våra fötter, konsistensen likt vetemjöl. Vi tar oss till en liten undangömd strand med buss och taxi. Sista biten är en riktigt öde väg ut i torra marker. Vattnet är klart som dricksvatten men ack så salt. Vi flyter omkring så som gud skapat oss. Stranden är så fullpackad att någon främlings tår nästan snuddar min filt. Vi delar en hamburgare då priserna är hutlösa. 


Då vi njutit färdigt av sol, hav och lata timmar liftar vi med en lokal gammal rar gubbe. Han kan inte Engelska men med leenden och kropps språk kommunicerar vi med varandra. Han ursäktar sin stökiga, gamla lilla bil. Vi svarar glatt att det inte gör något bara vi slipper gå. Vi vävar ner fönsterrutorna för att ta in luft sedan konstaterar vi att drivknutarna på bilen sett sina bästa dagar. Jag erbjuder honom lite pengar men han visar bestämt att han ej ska ha något. Men jag lägger en liten slant i askoppen. 

Nästa dag beger vi oss till en annan strand. Efter några timmars solande stiger mörka moln upp i horisonten. Vi betraktar folk på stranden. A-lagare går förbi, hippin, folk med barn. En 60 åring med self pinne,Gamla, unga samkönade par och jag fascineras igen en gång av att här är man som man är och här sätter ingen gränser för vad som är acceptabelt eller ej. 

Vi sneglar uppåt och snart kommer ett stört regn. Folk samlar otroligt fort ihop sina grejer och små springer iväg. Vi sitter lugnt kvar. Vad kan vi annat, då vi åkt hit med buss och första bussen härifrån går först 16,30 tillbaka. Vi gömmer våra kläder och tänker positivt,att snart är nog regnet över. J simmar i regnet. A-lagaren kommer gående och erbjuder mej att köpa en svart sopsäck av honom för 1,40€  jag förklarar att vi kommer från Finland och där regnar varje dag.

Inga kommentarer: