onsdag 14 mars 2018

Resan


Vi hoppade på en sista minuten resa och hamnade här Las Palmas på Gran Canaria. Vi har tidigare bara besökt staden två gånger med bil. Vi brukar hålla till i södra ändan av ön. Först tänkte jag att de e kul med lite annorlunda semester. Och visst har de varit olika fast de bara är en timmes körning mellan de båda ställen. För det första är det riktigt svårt att hitta bra frukostställen. Hela stan väller av cafeer men oftas finns det bara sötsaker i disken. Visst finns det mackor också någonstans men oj va jag längtar efter kokt ägg. 

Får att inte tala om att äta på restaurang. Allstans finns barer men oftast sitter folk och dricker och äter hamburgare och pizza. Barena har oftast vippande små bord utan dukar. Och sällan finns det biffar och mojo potatis. 

Vackra hus att se på finns det gott om och gamla stan är helt underbar. En annan sak vi märk är hur bilarna nere i södern bromsar till genast de ser en fotgängare på eller nära övergångsstället. Här uppe i norr är det mera på eget ansvar. 

Nu har vi packat väskorna och vägt dem. Samma spänning varje gång. Har man shoppad för mycket?

Inga kommentarer: