tisdag 25 december 2018

Juldagen

Vinden viner i knutarna och det knakar i stugan. För oss är juldagen nog den mest lugna och harmoniska dagen. Då är julstressen över och idag började vi dagen med att bjuda över kära svärmor på morgonmål. Vi satt länge vid bordet. Hon e en så fin människa. Och då hon skulle åka kramade jag om henne hårt och viskade i hennes öra hur glad jag är åt att just hon är min svärmor. Vi har aldrig bråkat och i hennes ögon känner jag mej värdefull. Hon har aldrig ifrågasatt våra val i livet. Blandar sej aldrig i något och säjer att de e ju var och ens sak hur man vill leva. Visst e det fint? Jag har haft stora problem i livet med hur jag ska vara mot mina barn, jag vill ju också vara en mamma som inte lägger sej i barnens liv för mycket. Jag vill ju vara den som finns där i vått och torrt. Jag vill ju att de ska veta att till mamma kan man alltid komma, no matter 


Igår på julafton åkte vi först till gravgården. Först till mormors grav. Där tänder jag ofta ett ljus. Köper fina blommor och kransar. Precis som då mormor levde hade vi något speciellt hon och jag. Sedan till svärfars grav, honom jag aldrig hann träffa. Efter det styrde vi kosan hemåt och satt maten i ugnen. Sedan nästan en halv timme före utsatt tid kom alla. De gick riktigt lugnt och fint till. Barnenbarnen åt så duktigt så. 

Tomten var så fin han med. Ända som riktigt saknades var älsta sonen. Men han var hos sin pappa. Så han inte skulle behöva vara ensam. Fint av honom. ❤️ Idag åkte vi ut till skärgården, nu blir det film och sedan ska jag kolla hur de haft det i kunga familjen i år.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Skrivar du inga mera blogg?

Simon Durochefort sa...

Hej!
Ursäkta mig men bara för att berätta att vi är ett samhälle på platsen och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor att expandera sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
För mer information, kontakta oss via e-post eller whatsapp.

E-post: simondurochefort@gmail.com
Whatsapp: +33756949346